0
Your Cart

Hudens opbygning

Hudens opbygning

Det er desværre langt fra alle, der kan gå igennem livet uden at opleve, bumser og urenheder, tør og skallende hud, hud der klør, eller hud der på den ene eller anden måde reagere.

For at forstå hvordan hudplejen virker og arbejder, er det vigtigt at have kendskab til hvordan huden er opbygget.

Vores hud består af flere lag og flere forskellige slags væv.

Vi har tre store lag i vores hud.

Overhuden

Læderhuden

Underhuden

Overhuden er det mindste af de tre lag, men der sker rigtig mange ting, som er med til at bevare vores huds sundhed. Overhuden består nemlig af 6 forskellige lag. Og i vores ansigtsbehandlinger og vores hjemmepleje vil vi gerne arbejde på så mange forskellige lag som muligt.

Helt øverst har vi det som vi kalder for de “døde” hudceller. Fra naturens hånd, af-støder vi de “døde” hudceller helt naturligt, men med alderen sløves denne proces og så vil man opleve at huden kan blive, trist, grå og kedelig at se på.

For at bevare hudens friskhed

er det en god ide at peele (skrubbe) huden, på den måde fjerner man de gamle hudceller og tvinger huden til at producere nye og friske celler. Hvilken peeling man skal bruge, afhænger rigtig meget af ens hudtilstand. Derfor er det altid en god ide, at få sin hud tjekket af en professionel, så man er sikker på at man ikke fejlbehandler sin hud. Ved en hud konsultation vil man altid få en konkret plan for at opnå hudens sundhed.

Det er også i vores overhud at vi producere den farve vi får fra solens stråler. Vores farve får vi fra aminosyren tyrosin, som omdanner det til et mørkt farvestof, som kaldes melanin. Egentlig er kroppens produktion af melanin en beskyttelsesmekanisme mod skadelig ultraviolet stråling. Melanin kan absorbere ultraviolet stråling og beskytter på den måde hudcellernes DNA imod strålingens skadelige virkning. Ultraviolet stråling kan medføre mutationer i hudcellernes DNA, som i værste fald kan føre til hudkræft. Derfor er solcreme vigtigt!

Farveforskelle i huden 

Grunde til at vi kan opleve farveforskelle i huden, er pga af vores eget farvestof, melamin, den er simpelthen på overarbejde. Når vi behandler farveforskelle i huden, så afhænger det resultat man får, rigtig meget af, om hvor længe man har haft disse farveforskelle og hvad årsagen til en overproduktion er. Skyldes den øgede mængde hormonelle forandringer, så som p-piller eller graviditet, skal man ofte først fjerne denne påvirkning, før der igen kommer ro på melamin produktionen. Er farveforskelle opstået pga manglende solcreme eller solarier, er mit vigtigste råd at få gjort noget ved det, med det samme. Jo længere tid du venter, jo sværere er det at gøre noget ved det. Hav realistiske forventninger. Vi kan ikke fjerne, men vi kan sløve den proces der sker i huden, så farveforskellene mindskes og ikke er så tydelige.

Når huden snyder os.

Jeg hører ofte, jeg har prøvet alt og intet virker! Jeg kan ikke slippe af med mine urenheder eller bumser!

Hvis man har en tør hud, så kan de “døde” hudceller være årsagen til bumser og urenheder, mange vil dog opleve huden som uren og fedtet og også behandle huden derefter. Men huden har faktisk brug for næring og fugt og ikke antibakterielle produkter.  Resultatet vil blive en fejlbehandlet og ødelagt hud. Derfor er det altid en god ide at få en hudanalyse, for at sikre sig at man plejer sin hud efter den tilstand den er i.

Du kan læse mere om hudtyper og tilstande her