0
Your Cart

Hudtyper og Hudtilstande

Hudtyper og tilstande

Når man skal vælge den helt rette hjemmepleje eller behandling, er det vigtigt at man kender forskellen på en hudtype og en hudtilstand. Dette er nemlig to forskellige ting og skal fastlægges af en professionel. Det er også ofte her vi begår den helt store fejl, når vi vælger hudpleje. Vi har nemlig en ide om, hvordan vores hud er, men desværre kan den snyde os. Derfor er det vigtigt at skelne mellem hudtype og hudtilstand.

Hudtyper er genetisk bestemt.

Hudtypen kan vi ikke ændre på, den er nu engang som den er.

Men tilstanden i vores hud, den ændrer sig og den vil ændre sig hele livet igennem.

Hudtilstande

En hudtilstand er periodisk, det vil sige at den kan ændre sig fra dag til dag. Vi kan vågne op en morgen, med en kæmpe bums i panden, eller tør knop der ikke var der i går.

Det kan skyldes både ydre og indre påvirkninger, fx stråler, vind og vejr, rygning, medicin, kost, hormonelle forandringer, stress og sygdom.

De forskellige hudtilstandene

Hudtilstande kan ramme alle hudtyper. Men den gode nyhed er at langt de fleste tilstande kan behandles med stor succes. Døjer man med pigmenteringer, altså farveforskelle i huden, er mit bedste råd at man får gjort noget ved det med det samme. Jo længere tid man venter, jo sværere bliver det at fjerne.

For at kunne finde frem til ens hudtype og ens hudtilstand, skal man lave det der hedder en hudanalyse. Her spørges der indtil nuværende pleje af huden, hvordan man selv oplever huden, der bliver mærket og rørt på huden, ja, den kommer under lup, så en behandling kan skræddersys fuldstændig efter det din hud har behov for.